Σοκολατάκια ανώμαλα με αποξηραμένα φρούτα και ξηρούς καρπόυς
Ενυδατώστε την φράουλα και το κεράσι σε ένα λικέρ της αρεσκείας σας ή σε ένα χυμό ή ακόμα και σε τσίπουρο και σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς ή άλλα αποξηραμένα φρούτα εδώδιμο παρασκευάστε τα δικά σας μοναδικά και οικονομικά ανώμαλα σοκολατακια.
Υλικά συνταγής
- 350γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα ή άλλο ξηρό καρπό
- 50 γρ. αποξηραμένες φράουλες
- 50 γρ κεράσι αποξηραμένο
- 2 κ.σ. μαργαρίνη ή ηλιέλαιο
- Λικερ ή χυμό ή τσίπουρο ή κονιάκ για ενυδάτωση των φρούτων .
Διαδικασία συνταγής
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη ή το ηλιέλαιο. Η μαργαρίνη θα μας δώσει την απαιτούμενη γυαλάδα στη κουβερτούρα.
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα φρούτα στη κουβερτούρα μόλις λιώσει. Ανακατεύουμε και βγάζουμε με το κουτάλι σε ταψί ή δίσκο στρωμένο με λαδόκολλα.
Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα τυλίγουμε το καθένα με αλουμινόχαρτο