2467024942 10ο χλμ Καστοριάς Μαυροχωρίου, Καστοριάς edodimo.kastoria@gmail.com

Αποξηραμένα Βασιλομανίταρα-Porcini
100% άγρια αποξηραμένα μανιτάρια υψηλής ποιότητας τα οποία συλλέγονται από την ορεινή περιοχή Βιτσίου Καστοριάς. Δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη ή συντηρητικά και διακρίνονται για την αυθεντική τους γεύση και τα εξαιρετικό τους άρωμα απογειώνοντας κάθε συνταγή.

Βωλίτης ο εδώδιμος, βασιλομανίταρα, porcini ( επιστημονική ονομασία Boletus edulis) αποτελεί κορυφαίο, φαγώσιμο είδος μεγάλης διατροφικής αξίας. Είναι από τα πιο περιζήτητα άγρια μανιτάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και συλλέγονται στην φύση άνοιξη ή καλοκαίρι και φθινόπωρο. Τα βασιλομανίταρα αποτελούν πηγή διαιτητικών ινών και βιταμινών, όπως βιταμίνες C και Β, και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, σίδηρο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο, φώσφορο, κάλιο, χαλκό και σελήνιο. Είτε αποξηραμένα είτε με τη μορφή πούδρας ξεχωρίζουν για την υπέροχη γεύση και τα δυνατά αρώματα δάσους και φουντουκιού, τα οποία διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποτελούν πλέον απαραίτητο συστατικό τόσο στις συνταγές της υψηλής γαστρονομίας όσο και σε απλά καθημερινά πιάτα.

Διατίθεται σε συσκευασία Doy Pack αλουμινίου με κλειστό Zip: 25gr

25gr αφυδατωμένου μανιταριού αντιστοιχεί σε 250gr φρέσκου.
*Εμπεριέχει ξηρά μέρη

 
 Κατάλληλα για: χορτοφάγους, vegans και νηστίσιμες συνταγές
 
 Tips: Τα άγρια αποξηραμένα βασιλομανίταρα Εδώδιμο έχουν εξαιρετικά αρώματα και νοστιμιά. Πριν τα μαγειρέψουμε τα μουσκεύουμε για περίπου 20 λεπτά σε χλιαρό νερό, το οποίο δεν πετάμε γιατί είναι εμπλουτισμένο με το άρωμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεταγενέστερο μαγείρεμα. Επιπλέον, περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά συγκεντρωμένα 10-12 φορές περισσότερο από τα φρέσκα, γι’ αυτό μια μικρή ποσότητα στο φαγητό αρκεί για να την πρόσληψη των ωφέλιμων συστατικών.

 


 

Αποξηραμένη Kανθαρέλλα

100% άγρια αποξηραμένα μανιτάρια υψηλής ποιότητας τα οποία συλλέγονται από την ορεινή περιοχή Βιτσίου Καστοριάς. Δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη ή συντηρητικά και διακρίνονται για την αυθεντική τους γεύση και τα εξαιρετικό τους άρωμα απογειώνοντας κάθε συνταγή. Αποτελούν πλέον απαραίτητο συστατικό τόσο στις συνταγές της υψηλής γαστρονομίας όσο και σε απλά καθημερινά πιάτα.

Η Κανθαρέλλα ή Κανθαρίσκος είναι ένα εξαιρετικό μανιτάρι χαμηλό σε λιπαρά, πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά. Η σάρκα του είναι λευκό-κιτρινωπή, εύθραυστη, με χαρακτηριστικό άρωμα, βερίκοκου και ωραία πικάντικη γεύση.Τόσο αποξηραμένη είτε με τη μορφή πούδρας χάρη στην υψηλή ποιότητα της σε γεύση, άρωμα και υφή προσδίδουν αναδεικνύουν και την πιο απλή συνταγή και ιδιαίτερα λευκές σάλτσες ή σούπες. Από την πρώτη κιόλας μπουκιά θα νιώσετε την ένταση αρωμάτων που απελευθερώνει αυτό το εξαίσιο μανιτάρι.

Διατίθεται σε συσκευασία Doy Pack αλουμινίου με κλειστό Zip: 25gr

25gr αφυδατωμένου μανιταριού αντιστοιχεί σε 250gr φρέσκου
*Εμπεριέχει ξηρά μέρη

 
 Ιδανικά σε: σούπες και σάλτσες, μαγειρευτά φαγητά, ριζότο, κριθαρότο, ζυμαρικά, κρέας, κοτόπουλο, πίτες (πχ. μανιταρόπιτα)
 
 Κατάλληλα για: χορτοφάγους, vegans και νηστίσιμες συνταγές
 
 Tips: Η άγρια αποξηραμένη κανθαρέλλα Εδώδιμο έχει εξαιρετικά αρώματα και νοστιμιά. Πριν μαγειρέψουμε τους κανθαρίσκους μουσκεύουμε για 30' με 40' σε χλιαρό νερό και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε ή τα πολτοποιούμε. Δεν πετάμε τον ζωμό γιατί είναι εμπλουτισμένο με πλούσια αρώματα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μεταγενέστερο μαγείρεμα. Επιπλέον, περιέχουν όλα τα θρεπτικά συστατικά συγκεντρωμένα 10-12 φορές περισσότερο από τα φρέσκα, γι’ αυτό μια μικρή ποσότητα στο φαγητό αρκεί για να την πρόσληψη των ωφέλιμων συστατικών.